Barone Montalto, een eerste kennismaking

In onze constante zoektocht naar goede wijnen in BIB komen we heel veel wijnen tegen die te dikwijls het cliché bevestigen van middelmatigheid of zelfs erger. Af en toe ontdekken we echter een écht pareltje. We stellen u dan ook graag het domein Barone Montalto uit Sicilië voor.

barone

Azienda Barone Montalto begon in het jaar 2000 in Santa Ninfa, Sicilië, in de provincie Trapani. Traditie en innovatie zijn de belangrijkste doelstellingen van Montalto. Een wijn met de ziel van Sicilië, maar met een moderne interpretatie. Dankzij de mix van een ambitieus team, een authentieke methode met innovatieve toepassing kreeg de Montalto-wijn vorm.

Traditie en innovatie in hart en ziel, dat is de basis van hun succes. Met onze sommeliers selecteerden we deze wijn als topkwaliteit in ons aanbod. Vanaf dit jaar kunnen wij dan ook exclusief in België de volgende wijnen aanbieden:

Witte wijnen
• Barone Montalto – Cataratto/Chardonnay

• Barone  Montalto – Cataratto/Viognier
• Barone Montalto – Pinot Grigio

Rode wijnen
• Barone Montalto – Nero d’Avola Merlot
• Barone Montalto – Nero d’Avola Passivento