eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Een belevenis!

Het EAT-festival ging dit jaar door van 8 tot 11 september 2016 In het Warandepark te Brussel. Dit hoogstaand culinair festival stond in het teken van de culinaire beleving en Bordeauxwijnen.
Hapjes proeven van een 20-tal Brusselse chef-koks en Bordeaux appellaties (Medoc, Graves, zoete wijnen,…) proeven op verschillende stands. Of een workshop van de Bordeauxs wijnschool volgen over één van volgende thema’s: typische aroma’s, gebruikte druivensoorten, foodparing, …  Het kon allemaal.

Op de stand “Bordeaux Coups de Coeur“ kon je de winnende Belgische selectie wijnen proeven. De selectie werd gemaakt door een jury van gerenommeerde wijnrecensenten en sommeliers, waaronder Vicky Corbeels en Alain Bloeykens. Meer dan 6500 proevertjes werden er gedegusteerd. Château Haut Champion 2014, oogstte veel bijval als eerste BIB in de geschiedenis van de wedstrijd. Een zeer leuke ervaring.
Wij kijken nu reeds uit naar de volgende editie!