Het Franse wijnmagazine “SommelierS International” huldigt het werk van onze wijnbouwers.

Gérard Operie, Château Haut Fayan.

 

Nathalie en Gérard staan aan het hoofd van een familiale onderneming. Zij dragen het ambachtelijke werk op de wijngaard hoog in het vaandel. Ze streven naar uitsluitend “uitmuntende” wijnen!

Gelegen op 40 km ten noordoosten van Bordeaux overheerst dit wijnbouwgebied van St.Emilion prachtige vergezichten op berghellingen en hoogvlaktes. Daar strekken de wijngaarden zich uit in een verrassend mozaïek van percelen rond de stenen gebouwen van deze familiale eigendom met een bijzonder warm onthaal. Het zijn Gérard en Nathalie die de Château Côtes Fayan ontwikkelen onder de beschermde benaming Puissegain Saint Emilion (90% Merlot – 5% Cabernet Franc – 5% Cabernet Sauvignon).
Donkerrode kleur, bijzonder expressieve neus van rijp tot gekonfijt fruit (zwarte kers) mooi in harmonie met delicate houterige toetsen. Krachtige en intense soepelheid, mooie gestructureerde tannines. Te ontdekken bij Château BIB!
Oordeel van de sommelier: Geschonken op 18° C, past deze wijn perfect bij alle gerechten met uitgesproken smaken zoals gegrild rood vlees, geroosterd wild of opgediend met saus met eekhoorntjesbrood. Past ook zeer goed bij zachte kaassoorten of taarten met rode vruchten.