Olijfolie “Les Oliviers de Florence” in onze Wijnshop. Uniek in zijn soort.

Sinds een tweetal jaar kon u als bezoeker de Toscaanse olijfolies van “Les Oliviers de Florence” ontdekken op onze lente- en herfstproeverijen. Maar wat maakt deze collectie zo uniek?

Eerste persing:
het gaat hier om extra- viérge olie van zeer hoge kwaliteit. De olijven worden koud geperst in een traditionele molen en dit binnen de 12 uren na de oogst, dit om oxidatie te voorkomen.
Uit Toscane:
In Toscane zijn veel olijfboomgaarden te vinden. Het weer en de grond zijn hier zeer goed voor olijfbomen, wat ervoor heeft gezorgd dat Toscane een echte olijvenstreek is geworden. In Toscane kom je overal lokaal geproduceerde olijfolie tegen en hier proef je het echte Toscane in.
Olijfolie met een jaargang:
ieder seizoen wordt er geoogst en geperst , er worden geen jaargangen gemengd. Dit benadrukt het unieke karakter van deze olijfolieën.
Verpakt in blik:
De olie wordt afgevuld in kleine blikjes van 100, 150, 200, 250 of 500 ml. Het grootste voordeel hiervan is maximale afscherming van het licht, de grootste vijand van uw olie.
7 originele en natuurlijke aroma’s:
Naast de basisolie “extra vergine” bestaat de collectie uit een reeks van 7 oliën die verrijkt zijn met natuurlijke aroma’s waaronder basilicum, sinaasappel, Witte truffel, limoen en roze look.
Méér info over “Oliviers de Florence”
Ga naar de website http://www.lesoliviersdeflorence.com/odef/

Proeven? Ontdek de verschillende aroma’s in onze wijnshop, elke vrijdag en zaterdag van 12 tot 18u