Reportage A2 Frankrijk over kwalitatieve BIB-wijnen

Op de Franse zender A2 verscheen begin oktober een reportage over de groei van kwalitatieve wijnen in Bag in Box (BIB).  Aan het woord, de heer en mevrouw Opérie, Zelfstandige wijnbouwers én eigenaars van Château Côtes Fayan, uit Puisseguin Saint Emilion, Op dit domein van 18 HA is men de uitdaging aangegaan in 2001 om een deel van de productie af te vullen in BIB %

40% van het volume

Inderdaad , 40 % van de productie wordt verkocht in Bag in Box. Mevroeuw Operie meent dat de consument steeds meer kiest voor vlot drinkbare en jonge wijnen. Men heeft niet meer het geduld om te wachten op mooi verouderde wijnen. Voor hen is de keuze voor bag in box dan ook een schot in de roos.

De toekomst 

Volgens Jean-Paul Lafage, zaakvoerder en bedenker van het concept “Collection Verre après Verre” is de toekomst uitdagend omdat het gedrag van de wijndrinker wijzigt en een bag in box het ontegensprekelijke voordeel heeft dat je probleemloos en zonder oxidatie een glaasje kan nuttigen. Een Bag in Box is complementair aan de fles en eist haar plaats op in de wijnwereld. Het aandeel Bag in Box Wijnen in de Franse grootdistributie groeit dan ook elk jaar.

Chateaubib. com en Château Côtes Fayan, een winnaarsduo.

Dit jaar dongen we opnieuw mee bij “Sélection Bordeaux 2017”. Een wedstrijd voor Bordeauxwijnen verkocht op de Belgische markt. Een blinde proeverij door een ploeg van 12 sommeliers en wijncritici, +- 400 ingezonden wijnen, 65 winnaaars, waaronder 64 flessen en 1 Bag in Box,  Château Côtes Fayan,

link naar Sélection Bordeaux 2017: https://www.bordeaux.com/be-nl/Een-wijn-kiezen/nl/Chateau-Cotes-Fayan

link naar de volledige reportage: http://www.francetvinfo.fr/sante/alimentation/vins-la-qualite-en-cubi_2408217.html