Het geheim van de houdbaarheid van uw BIB?

De originele Vitop®-kraan, één van de belangrijkste onderdelen van de Bag in Box.

De kraan en de drukring die de zak en de kraan met elkaar verbindt, voldoen volledig aan de wereldwijde migratievereisten van de Food and Drug Administration (FDA) en de Europese Unie en zijn daarom geschikt voor contact met levensmiddelen.

Vitop-kranen voorkomen dat er lucht in de verpakking komt tijdens het doseren. Dit verlengt de houdbaarheid van de wijn na opening tot maximaal acht weken: perfect voor de gelegenheidsconsument.

Vitop-kranen zijn sabotagebestendig en worden geleverd met een ‘scheurstrip’ die de kraan in een gesloten positie vergrendelt totdat deze verwijderd wordt door de eindgebruiker, wat de integriteit van het product verzekert. Eenmaal geopend, is de kraan gemakkelijk te gebruiken en vereist slechts een kleine hoeveelheid druk om een regelmatige stroomsnelheid te krijgen. Ook voor water en olijfolie bestaan er specifieke Vitop-kranen.

Chateaubib heeft al veel ervaring opgedaan in de wereld van de BIB wijnen en is ervan overtuigd dat de Vitop-kraan de beste van de markt is om de kwaliteit van uw wijn wekenlang te garanderen. Al onze bib’s zijn dan ook voorzien van een Vitop-kraan.